Седмицата на модата в Париж пролет/лято 2023: Три цветни тенденции

Седмицата на модата в Париж за пролет/лято 2023 г. приключи на 4 октомври, и редакторите, купувачите и инфлуенсърите, които се стекоха, за да видят лично шоутата във френската столица, видяха доста запомнящи се моменти. От Бела Хадид във футуристичния спрей върху роклята на Coperni и влизането на Кание Уест в Balenciaga, до появата на Шер в Balmain, седмицата беше изпълнена със специални събития. 

В цветово отношение много колекции бяха потопени в море от черно. Три цвята обаче се откроиха и опредлено те ще са много актуални през пролетта и лятото на 2023. Mоже би водени от текущата тенденция „Barbiecore“, ярко розовото резонира в дизайнерските колекции. Забелязвме още и ръждиви тонове, които ще станат много актуални, както и склонност към бледолилавата цветова палитра.

Ярко розово

Този цвят ще бъде актуален и следващата пролет и то в няколко различни тона тона – от стандартно до ярко розово,„Barbiecore“ тендециията опредлено взима връх. Джун Такахаши от Undercover показа няколко визии в ярко розово. Някои от тях включва изрязан топ под плетена изрязана жилетка, комбинирана с копринена обвита пола в два тона горещо розово. А в Chloe, Габриела Хърст показа яркорозов блейзър с едно копче и подходящи панталони с черен изрязан топ отдолу.

Цвят ръжда

Актуален ще бъде и цвят ръжда, който ще виждаме все по-често в стрийт модата. Дали го хресевате или не, няма особено голямо значение, защото опредлено ще е  тотален хит идната пролет, както и през летния сезон. Като реверанс към пролетния сезон, Rok Hwang от Rokh представи впечатляващо палто от изкуствена кожа, съставено от ръждиви тонирани панели, съчетани със сиво. Поредното доказателство, че ръждивият цвят ще бъде тенденция за пролет/ лято 2023. 

Бледолилав

Бледолилавият цвят няма да отстъпи на никой друг и през пролетта и лятото на 2023. Видяхм този тон в няколко ревюта, което опредлено ни води до мисълта, че ще е част от модите тенденции. Творческият директор на Shang Xia, Yang Li показа редица визии в смесица от бледолилави нюанси. В Chanel беше показан гащеризон от туид в бледожълто върху люлякова жилетка.

Диляна Дичева
Диляна Дичева
Момиче с много способности. Писането и модата са нейна страст и слабост, на които тя е отдадена на максимум.

Коментари

Твоят коментар

Моля, въведи коментар!
Моля, въведи името си тук

Подобни статии

Advertismentзапази онлайн час

Последвайте ни

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАЙ-КРАСИВОТО ДИРЕКТНО В ПОЩАТА ТИ!