Истински ли са всички животински глави по роклите на Schiaparelli?

Вчера в Париж дизайнерът Даниел Роузбери дебютира с дива колекция Haute Couture пролет 2023 за Schiaparelli. И имаме предвид „дива“ съвсем буквално.

На подиума видяхме рокля с коприна и вълна с голяма глава на снежен леопард отпред. Видяхме също Ирина Шейк и Кайли Дженър, които носеха черна рокля с голяма лъвска глава на рамото. По същият начин мина и Наоми Кембъл, която носеше на рамото си още по-голяма черна вълча глава. И въпреки, че бяха показани и много други дрехи, не отне много време в интернет пространстовото да започнат да се коментират именно тези животински глави. Съвсем естествено хората си задават въпроса защо се използват глави на мъртви животни като аксесоари и въобще истински ли са те.

Не се се притеснявайте –  нито лъвската глава на Дженър, нито останалите животински образи на Роузбери са направени от истински мъртви животни. Всички дизайни са изработени от изкуствена кожа, пяна и смола. Шиапарели и Дженър отбелязаха синтетичния характер на дрехите в надписите си в Instagram, може би опитвайки се да успокоят гневните коментатори.

Разбира се, цялото това шушукане измести фокуса от творенията и каква е тяхната предистория. Роузбери се е повлиял от поемата на Данте Алигиери „Божествена комедия“, която е разделена на 3 части: „Ад“, „Чистилище“ и „Рай“ и най-вече той се инсперирал от леопарда, лъва и вълчицата – представляващи похот, гордост и алчност. Идеята е да отпразнува славата на природата и да пази жената, която я носи.

Бихме казали, че идеята е интересна. Но все пак си задаваме въпроса: защо с тези огромни животнки глави?!

Диляна Дичева
Диляна Дичева
Момиче с много способности. Писането и модата са нейна страст и слабост, на които тя е отдадена на максимум.

Коментари

  1. Отговорът е, защото сатанизма взема върхове в нашето съвремие. Целта е хората да бъдат максимално развратени, затъпени и деморализирани… След това напълно контролирани от сатанистите и изкуствения интелект. Жалко е да видиш как 97% от човешките същества са загубили духовните ценности и за пари са се превърнали в истински демони.

Твоят коментар

Моля, въведи коментар!
Моля, въведи името си тук

Подобни статии

Advertismentзапази онлайн час

Последвайте ни

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАЙ-КРАСИВОТО ДИРЕКТНО В ПОЩАТА ТИ!