Новолуние в Овен 2024

На 08.04, в 21:21 настъпва Новолунието в Овен, което и този път е съпроводено от Слънчево затъмнение – значимо космическо влияние за нашата планета, което се свързва с кармични събития – неща, които трябва да се случат.

Още от пръв поглед се вижда струпването на всички планети в една част на хороскопа и единствено останал срещу тях, отлъчен и самотен Южният възел – индикатор на миналото. Застинал самотно между представата за щастие и дълбокия страх, Южният възел (т.е. миналото) ни държи в примка (все още). И това изглежда е преломният момент, в който трябва да поемем крачка напред и да пуснем миналото ни да поеме в някоя посока – като част от нашата тъмна страна, от която се страхуваме, или като част от нашата история, благодарение на която сме тези, които сме – повече себе си, повече тук и сега и повече сбъдващи.

Новолунието е момент на интимна прегръдка между двете ни Светила – Слънцето и Луната, между съзнанието и подсъзнанието ни, между желанията и нуждите ни. Момент, който носи изключително силен заряд за нас. Това Новолуние обаче си има свидетели – в съвпад с него са бъдещето (Северният възел) и символът на болката – незарастващата рана, която карайки ни да търсим облекчение, ни учи да бъдем лечители- Хирон.

Болезнено е това поемане напред. И няма как да бъде иначе – откъсваме се от зоната си на комфорт по отношение на усещането ни за вътрешен мир, хармония и взаимоотношения с близките ни хора. Много е трудно да оставим в миналото хора, нагласи и усещания, които сме смятали за свои, но сме разбрали, че не са. 

Най-трудно се пуска именно идеята за тази хармония, която сме си завъртяли около някой друг или нещо друго, илюзията за онзи вътрешен мир, който няма нищо общо с вътрешността ни, а се поддържа от някой или нещо отвън.

Сега е моментът да осветим тази болка – да я видим и почетем, да признаем, че тя е тук и ни държи на кръстопът, а след това да намерим път към изцелението ѝ.

А Северният възел ясно показва, че пътят е напред и навътре – към себе си и към бъдещето.

Това е енергията на Новолунието в Овен – ново начало. И този момент ще ни донесе преоткриване на нас самите, преоткриване на връзката със себе си. 

За някои това може да се случи през изпитания в партньорските взаимоотношения, за други – през личностна промяна, за трети – през темата за семейството и роднините, за четвърти – през работата и здравето – за всеки темата е много лична, според плана на Душите ни, но общото е едно – всичко ни води към по-силна и стабилна връзка със себе си, с истинската ни същност, истинските ни нужди и желания.

Управителят на Новолунието е Марс, а той в този момент се намира в Риби и прави съвпад с господаря на кармата – Сатурн. Марс в Риби е загубил част от своя буен нрав, но пък силно подклажда интуицията ни. Може да крещи вътрешният ни глас и е добре да го слушаме. Съзнанието ни ще бъде затъмнено и не можем да му имаме доверие. Би било чудесно да поработим за свързване с подсъзнанието и интуицията си, с нашия вътрешен водач, за да разшифроваме посланието му, което ще бъде силно рамкирано от Сатурн.

Съвпадът на Марс със Сатурн е следващата примка, която ни държи под напрежение в този период, следващото изпитание, през което трябва да преминем. Той ни казва: “Какво трябва да се случи, ще се случи”, а ние, вместо да водим борби с Егото си и със себе си, е добре да опитаме да се доверим на Вселената и да повярваме, че това, което ни се случва е най-доброто, което може да ни се случи.

Това показва и точката на Щастието, кацнала с усмивка на Асцендента в Скорпион, който огрява тази чудна картина. Трансформация ще има. За да ни научи да бъдем истински щастливи. Отвътре.

Желая ви сбъдване. На себе си.

Коментари

  1. Божеее, Цветииии, разплаках се!!! Толкова точно описано! Това е енергията на Новолунието в Овен – новото начало!!! Много изпитания предстоят! Много!! Но важното е, че общият знаменател е един – истинските ни нужди и желания!!! Благодаря ти от сърце, Цветииии!!! Много се разчувствах и развълнувах!!! Бъди жива и здрава, Цветииии!

Твоят коментар

Моля, въведи коментар!
Моля, въведи името си тук

Подобни статии

Advertismentзапази онлайн час

Последвайте ни

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАЙ-КРАСИВОТО ДИРЕКТНО В ПОЩАТА ТИ!