Michellle: Красив маникюр или педикюр – лесно е като детска игра!

Да, но НЕ! За огромно съжаление голяма част от начинаещите маникюристи смятат, че е достатъчно да хванеш пилата, да купиш някой и друг лак в актуалните цветове и след час-два клиентът си тръгва с безупречен маникюр или педикюр.

За да има дадена услуга качество, това изисква умения, надграждане, прекарани години в работа, допускане на грешки, анализ на грешките и тогава идва ред на красивия краен резултат. За мен като маникюрист това е болна тема, защото масово не се предлагат качествени услуги в бюти бранша и то по-специално в моята сфера на работа. Първото нещо, което един клиент трябва да направи е да изисква, да види работата на даден маникюрист, да се позаинтересува дали човекът срещу него има ли диплома, да види каква е обстановката в салона и каква е хигиената (тема, която ще засегна в друга статия).

Стилният маникюр с правилна геометрия е сякаш на изчезване, защото масово не знаят как трябва да се работи качествено, а и не искат и да се научат.

?????????

Когато искаме да дадем най-доброто на клиентите, трябва да вложим в материали, оборудване, надграждащи курсове, индивидуални обучения. Всичко това има значение и дава много точен пример какъв човек си и до каква степен искаш да си мастър в професията си.
Много често казвам на своите клиенти да изискват, да дават своите пари за качествени услуги, а не за нещо посредствено.

Сигурна съм, че с това, което казвам ще събудя от една страна доста негативни коментари в много хора, но обичам да съм обективна и да казвам това, което е всъщност.
Бюти браншът трябва да поеме по нов път, а новият път изисква генерални промени и иновативни решения!

Алекс Евтимов
Алекс Евтимов
Като цяло съм работохолик, стремящ се да се усмихва постоянно, но невинаги ми се получава. Обичам приятелите си, природата и да се случват интересни неща. Наистина обичам работата си и от близо 10 години дълбая в дебрите на рекламата, уеб дизайна, социалното присъствие (понякога отсъствие) и други сложни думи за запомняне.

Коментари

Твоят коментар

Моля, въведи коментар!
Моля, въведи името си тук

Подобни статии

Advertismentзапази онлайн час

Последвайте ни

211 Последователи
Последвай

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАЙ-КРАСИВОТО ДИРЕКТНО В ПОЩАТА ТИ!