Лазерна епилация – предимства и недостатъци

Нежеланото окосмяване безспорно е проблем, с който се сблъскват жените. За да се отърват от него, те се подлагат на какви ли не процедури, някои от тях – болезнени и с нетраен ефект. Не е тайна за никого, че напоследък един метод се оказва доста популярен и предпочитан от дамите, а именно – лазерната епилация.

Лазерната епилация е сред най-добрите средства за безболезнено премахване на окосмяване, дори и на труднодостъпните места по тялото, и то – дълготрайно. По-долу ще се фокусираме върху предимствата и недостатъците.

Предимства на лазерната епилация

Неинвазивна и безболезнена

Лазерната епилация, за разлика от повечето други опции, е много по-малко раздразваща кожата. При нея се усеща леко и затоплящо се боцкане, което е напълно поносимо за всеки човек, а с напредване на процедурите комфортът се увеличава.

Лазерна епилация - предимства и недостатъци - 8D1FCC30 B606 4067 8F0C EA73ED580FB7

Бързо и лесно

Най-големият плюс на лазерната епилация е, че всичко се случва бързо и при това – лесно. Ще са ви нужни поне няколко сесии, за да постигнете оптимални резултати, но хубавата новина е, че не хабите време. При малките зони на тялото третирането не отнема повече от няколко минути, а при по-големите крайната продължителност е около един час. 

За да се радвате на максимален ефект, ще се наложи да спазвате стриктно определени интервали между процедурите, които са различни за различните части на тялото. Така например, ако фокус са ви зони от торса, ще трябва на всеки 45 дни да посещавате избрания от вас лазерен център. От 6 до 10 процедури са необходими за видима промяна, а точният брой сесии зависи от фототипа на кожата, цвят и гъстота на косъмчетата.

Лазерна епилация - предимства и недостатъци - 0A76834F D855 4B83 B146 AC136A4C704A

Дълготрайни резултати, без враснали косъмчета

Ако се спрете на лазерна епилация, си гарантирате дълготрайни резултати. Освен това с този метод напълно ще забравите за досадните враснали косъмчета. Имайте предвид, обаче, че след основния курс от 6-10 посещения ще са ви нужни поддържащи сесии, за да запазите гладката си кожа. 

Минимални странични ефекти и пълна безопасност

След манипулацията кожата ви може да бъде леко зачервена или подута, но това отшумява до няколко часа. Ако забележите такъв тип реакция, то това означава, че процедурата е сработила и ще получите желания резултат. По отношение на безопасността, то нямате поле за притеснение, но нашата препоръка е добре да проверявате на кого се доверявате. Не посещавайте салони и места, които ви обещават отлично премахване на нежеланото окосмяване на съмнително ниски цени. 

Лазерна епилация - предимства и недостатъци - 0D2F5FA8 ED52 4035 ADE6 2F4A039DDCDB

Недостатъци на лазерната епилация

Както всяко нещо, и лазерната епилация има своите недостатъци. Нека ги отброим:

Процедурата е неефективна, ако косъмчетата ви са много тънки и приличат по-скоро на мъх. В кратко заключение – само ще похарчите парите си.

Ако имате тен, то тази манипулация е строго забранена. Възможна нежелана реакция е изгаряне на отделни участъци кожа и/или образуване на бели петна.

Лазерната епилация не е приложима и при бременни жени, както и при наличие на сериозни заболявания.

Ако приемате фоточувствителни медикаменти и антибиотици, ще трябва да изчакате, докато тялото ви изхвърли всички фототоксични вещества.

Сега, след като се запознахте с плюсовете и минусите на този метод, може най-сетне да загърбите излишните козметични грижи и да си осигурите задълго гладка кожа.

Диляна Дичева
Диляна Дичева
Момиче с много способности. Писането и модата са нейна страст и слабост, на които тя е отдадена на максимум.

Коментари

Твоят коментар

Моля, въведи коментар!
Моля, въведи името си тук

Подобни статии

Advertismentзапази онлайн час

Последвайте ни

196 Последователи
Последвай

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАЙ-КРАСИВОТО ДИРЕКТНО В ПОЩАТА ТИ!