Кобидо масаж – японски масаж алтернатива на лифтинга

Кобидо масаж може и да ви звучи непознато, но това е вид японски масаж, който тепърва ще придобива все по-голяма популярност и у нас и за който се смята, че е алтернатива на скъпоструващите лифтинг процедури. Какво предствалява кобидо масажът, ефективен ли е и в каква степен, ще разберете след минути.

Какво представлява кобидо масажът?

Кобидо е стимулиращ кръвообращението масаж, който се прилага на лице и шия и осигурява ефект на подмладена, стегната и сияйна кожа. Той действа на дълбоките слоеве на кожата и отпуска мускулите и напрежението в тях, което води до намаляване видимостта на фините линии и бръчките. И ако си мислите, че тази процедура би била болезнена или неприятна, жестоко грешите. Кобидо масаж е японска техника, която освен ефект върху състоянието и вида на кожата, действа и силно релаксиращо.

Счита се, че кобидо масажът е естествената алтернатива на скалпела и осигурява лифтинг ефект на кожата, без болка, без скъпоструващи процедури, без игли. Прилагането му обаче, трябва да се състои в подходяща релаксираща атмосфера, в съчетание с подходяща козметика и нужните умения.

Малко повече и за произхода на Кобидо масажът

Кобидо е вид Анма, или иначе казано традиционното японско изкуство за масаж. Анма идва от Ан – да натискаш и Ма – да търкаш. Съществуването на подобна техника не е категорично ясно, но се смята, че датира от преди около 7000 години.

Счита се, че в Япония масажът се появява някъде около 5-ти век под името Анма, а през 15-ти век са създадени специални къщи Кобидо, именно за да се популяризират този метод и начин за красота. До процедурата обаче можели да се докоснат само богати и влиятелни хора в Япония. Днес, кобидо масаж е по-широко разпространен, въпреки, че не са много студията, които го предлагат, специално у нас.

В какво се състои Кобидо масажът?

Основната характеристика на Кобидо се изразява в интензитета на масажиране и прилагане натиск, който обаче не причинява болка. Състои се от няколко етапа.

Релаксация – подготовка на мускулите за предстоящия масаж. Състои се в плавни, заглаждащи движения;

Повдигане на кожата – състои се от интензивен масаж, който може да се определи като бързо местене на кожата, разтягане и прищипване. Целта е да се стимулира производството на колаген;

Лимфен дренаж – известен като самостоятелна процедура, лимфния дренаж има за цел да изчисти кожата от токсини и натрупали се нечистотии;

Акупресура – представлява натиск върху определени точки и части на лицето и шията. Целта е да се стимулира работата на мускулите.

Ефективен ли е масажът кобидо и колко е неговата продължителност?

Стандартно тази процедура трае между 40 – 70 минути, без да е включена подготовката. Понякога за процедурата се налага използването на горещи кърпи или бамбукови пръчки, а финалът на масажа представлява търкалянето на кварцови камъни по кожата.

Що се отнася до неговата ефективност, трябва да отбележим, че на първо място кобидо е релаксация, не само за кожата, но и за ума и тялото. Чрез този масаж се постига истинска хармония между тялото и духа. Предотвратяват се ефектите от стреса, намалява се главоболието и симптомите на умора или безсъние. 

Кобидо масажът, както казахме, действа на дълбоките слоеве на кожата и по този начин тя става по-еластична, по-здрава и стегната, а клетките са наситени с кислород и полезни хранителни вещества. Използваните по време на процедурата продукти, навлизат в по-голяма дълбочина в кожата и резултат е един – сияйна кожа, с видимо заличени признаци на стареене. 

Кобидо масажът осигурява подмладяващ ефект, изравнява тена на лицето и е ефективен за минимизиране на фините линии и бръчките. Масажът подобрява и естествената хидратация на кожата, а всички знаем, че за да имаме здрава и красива кожа, хидратацията е от особено голямо значение. Ако имате възможност и време, ви съветваме да се потопите до магията на това японско масажно изкуство, а резултатите няма да закъснеят.

Може да ви заинтригува: Гуа ша масажът и какво не знаем за него

Диляна Дичева
Диляна Дичева
Момиче с много способности. Писането и модата са нейна страст и слабост, на които тя е отдадена на максимум.

Коментари

Твоят коментар

Моля, въведи коментар!
Моля, въведи името си тук

Подобни статии

Advertismentзапази онлайн час

Последвайте ни

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАЙ-КРАСИВОТО ДИРЕКТНО В ПОЩАТА ТИ!