Happy Feet – хидратираща спа терапия за стъпала

През есенно-зимния период на годината много от жените пренебрегват грижата за стъпалата, а посещенията при професионалист значително намаляват. Причината – ходим с ботуши и затворени обувки и не поглеждаме толкова често към тази част на тялото, която очевидно не е на постоянен показ. Истината обаче е, че нашите стъпала имат нужда от грижа по всяко едно време на годината, а зимата е чудесен повод да се поглезим и погрижим за себе си.

За да възобновим загрубялата и суха кожата на стъпалата след летните месеци се оставям в ръцете на едно от СОСО момичетата Меги в СОСО nail house – райско местенце, посветено в грижата за ноктите и кожата на краката и ръцете. След консултация и разговор с нея, тя избра да направи за мен хидратираща спа терапия за стъпала.

спа терапия за стъпала
coco nail house
coco nail house
спа терапия за стъпала

Процедурата е подходяща за регенерация на сухата кожа на стъпалата, като оставя кожата мека и успокоена за доста дълъг период от време. Тази терапия има за основа традиционния педикюр, но е насочена и към грижа и хидратация. Освен, че е сравнима с луксозно спа изживяване, процедурата е подходяща за онези от вас, които не са почитатели на лакираните нокти през зимата, или пък искат да си дадат почивка от това. Може да се случва всеки месец и повярвайте, крачетата ви няма да имат нищо против! 

Представям ви и самата терапия за стъпала, която включва следните стъпки:

Стъпка 1: Започваме с накисване на краката в познатата на всички топла вана за педикюр с ароматни соли. 

Стъпка 2: След няколко минути престой, стартира процедурата по отстраняване на мъртвата кожа на стъпалата с помощта на няколко накрайника на електрическата пила – супер приятно изживяване, само ако имате гъдел е леко забавно 🙂 

Стъпка 3: Ноктите на краката се оформят според личните предпочитания, като се отделя специално внимание на кожичките и почистването на нокътната плочка. Нанася се специален ексфолиант на крака към серията продукти, който да премахне напълно мъртвите клетки.

спа терапия за стъпала

Стъпка 4: След тези предварителни процедури, пристъпваме към същинската и всъщност доста приятната част, а именно –  грижата. На стъпала с четка се поставя богата кератинова маска, а след това те се увиват във фолио. 

Happy Feet - хидратираща спа терапия за стъпала - viber izobrazhenie 2022 11 28 13 13 26 984

Стъпка 5: Идва ред и за релаксиращата част от терапията, в която краката се поставят в голям мек и пухкав затоплящ се чорап, където ще остана за около 15 минути докато чакам кожата да поеме колкото има нужда от маската и тя да подейства на по-дълбоко ниво, спомогната от топлината.

Happy Feet - хидратираща спа терапия за стъпала - viber izobrazhenie 2022 11 28 13 13 27 836

Стъпка 6: След отстраняване на маската, за финал се поставя хидратиращ крем, придружен с лек масаж. Ноктите не се лакират и не се препоръчва лакиране поне в следващата една седмица.

Happy Feet - хидратираща спа терапия за стъпала - viber izobrazhenie 2022 11 28 13 13 28 277

След тази хидратираща терапия за стъпала ефектът е наистина зашеметяващ, кожата е моментално възобновена и дълбоко хидратирана, а моите крачета са наистина happy от цялото това удоволствие.

спа терапия за стъпала coco nail house

Ако не сте почитатели на лакираните нокти на краката през зимата като мен, но искате да си подарите професионална грижа, то този спа ритуал определено ще ви хареса много. Мястото, на което ще се почувствате истински обгрижени и ще получите отлично обслужване е COCO nail house с двете му локации в София в кв. Изток и кв. Лозенец. Подарете си това преживяване! Подарете го и на близък човек с подаръчните ваучери на СОСО – подаръците тип преживяване докосват сърцето истински!

За повече информация може да посетите сайта на Coco nail house тук или да си запишете час на тел.: 0886 080 404.

Диляна Дичева
Диляна Дичева
Момиче с много способности. Писането и модата са нейна страст и слабост, на които тя е отдадена на максимум.

Коментари

Твоят коментар

Моля, въведи коментар!
Моля, въведи името си тук

Подобни статии

Advertismentзапази онлайн час

Последвайте ни

197 Последователи
Последвай

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАЙ-КРАСИВОТО ДИРЕКТНО В ПОЩАТА ТИ!