Гранд Хотел Терме – горещото място за студените дни, но не само

Зимата бавно си отива, но все още е в своя разгар. В главата на всеки, който приема сериозно грижата за себе си и обича да се отдава на заслужени wellness наслади, постоянно изникват няколко типични за този период на годината асоциации: студ и СПА, сняг и минерални басейни, намръщено време и коктейл край камината. Зимата неизменно провокира асоциации с най-приятните изживявания, с които можем не само да направим лошото време по-поносимо, но и да си доставим повече радост за душата в свободните дни.

Точно това беше причината да се насоча към луксозния 5-звезден СПА хотел в село Баня – Гранд Хотел Терме. Той работи от малко повече от година, но вече се радва на много сериозен интерес и според ревютата на гостите предлага точно тези СПА и wellness блаженства, които ни привличат най-силно през зимата. Е, от първо лице се убедих, че Гранд Хотел Терме наистина може да се нарече новото горещото място за студените дни. И дори надхвърля тази представа в много отношения.

Гранд Хотел Терме ви посреща точно така, както може да се очаква от името му – грандиозно.

Гранд Хотел Терме – горещото място за студените дни, но не само - DSC 4851 2 3 4 5 Fusion Natural copy

С влизането на рецепция се пренасяте в атмосфера, в която властват свободните пространства и усещането за въздух и естествена светлина. Има място за всичко и за всеки и на ширина, и във височина. Няма клаустрофобично усещане, чувствате се като сред природата. И преносно, и буквално, защото планината с гората и поляните си наднича през всеки огромен прозорец, стъкленият покрив на атриумите пропуска светлината на слънцето денем, а вечер открива гледка към небето и звездите. А и всичко в интериора на хотела сякаш е изградено от естествени материали – камък, дърво и стъкло са преплетени умело, за да подчертаят хармонията със средата наоколо.

Дошли сме да се насладим на време за себе си и на заслужени СПА и уелнес удоволствия. Затова след първите впечатления от простора и лукса на хотела и стаите е време да получим първите такива и от СПА центъра му. А Гранд Хотел Терме предоставя СПА удоволствия точно така, както и всички други свои услуги – впечатляващо и с размах.

Басейните на хотела и СПА центъра са много – големи и по-малки, вътрешни и външни, но винаги топли и изключително предразполагащи. Има басейни достъпни за деца, както и такива, при които възрастовото ограничение е 14+ или 16+. Минералната вода в тях се черпи от термален извор наблизо.

Но същността на СПА далеч надхвърля спокойното плацикане в термалния басейн. В основата на този термин стоят всички блаженства, които минералната вода може да предостави. А Гранд Хотел Терме и огромният му СПА център са изградени така, че да може да се възползвате от всички тях.

Гранд Хотел Терме – горещото място за студените дни, но не само - Photo 0051

Единствената основателна причина да излезете доброволно от топлите басейни би било желанието да опитате и другите възможности за СПА релакс.  Разнообразието от термални зони и съоръжения в СПА центъра на хотела е наистина впечатляващо. Тук ще откриете финландска сауна, билкова и арома сауни, парна баня с шоков басейн и лакониум. Единственото нещо, което определя дали ще можете да опитате всичките съоръжения, е времето. Един уикенд не беше достатъчен.

В съседство с хотела, буквално в двора на хотелския комплекс, е изграден и самостоятелния СПА център – Pulse Therme. Гостите на хотела могат да го използват свободно, но Pulse Therme е отворен и за външни посетители. Той предлага още по-голямо разнообразие от СПА съоръжения и изисква специално внимание. Достъпът става с полудневни или целодневни пасове.

В Pulse Therme може да се насладите на Кнайп терапия за крака, да се потопите в неустоимия ароматен свят на лавандуловата сауна или просто да релаксирате в просторния уелнес басейн или в басейна със звездите. От по-малкия басейн с камината се открива прекрасна гледка към външните съоръжения, носещи красивите имена басейн на луната и басейн на Аполон. Издигащата се над тях пара кара мястото да изглежда мистично и прави преживяването още по-очарователно за сетивата, особено с прекрасните планински гледки, които се откриват наоколо. Ето още няколко причини да посетя Гранд Хотел Терме отново, когато всичко наоколо е покрито със сняг. Мисълта, че природата наоколо е побелява от снега, а може да релаксирам в топлите открити басейни, чийто очертания се губят под гъстата пара на минералната вода, е много повече от изкусителна. Най-радващото в случая е, че Pulse Therme може да се посещава и с дневен пропуск, дори без да се отсяда в хотела.

Гранд Хотел Терме – горещото място за студените дни, но не само - Photo 0103

През огромните стъклени стени и прозорците на СПА центъра се открива гледка към планината, двора на хотела със зелените площи и разпръснатите из тях къщички, които също може да се наемат от гостите на Grand Hotel Therme. Какво ли е чувството да отседнеш в тях и да се любуваш на цялата прелест наоколо в уединение и с любимо питие край камината? Със сигурност си струва да се изпита. Ето още една причина да се върна тук.

Алекс Евтимов
Алекс Евтимов
Като цяло съм работохолик, стремящ се да се усмихва постоянно, но невинаги ми се получава. Обичам приятелите си, природата и да се случват интересни неща. Наистина обичам работата си и от близо 10 години дълбая в дебрите на рекламата, уеб дизайна, социалното присъствие (понякога отсъствие) и други сложни думи за запомняне.

Коментари

Твоят коментар

Моля, въведи коментар!
Моля, въведи името си тук

Подобни статии

Advertismentзапази онлайн час

Последвайте ни

196 Последователи
Последвай

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАЙ-КРАСИВОТО ДИРЕКТНО В ПОЩАТА ТИ!