Флотация в Рая – Холистичен център „SeaHouse”

„Морска къща“ е бутиково пространство, в което се грижат за здравето на триединството – ум, дух и тяло, като ни връчват шанс качествено и поне за малко да се отърсим от проблемите си. Помещението отваря врати през зимата на 2019 година, а мисията му е прекрасна – здраве, баланс и щастие за посетителя, че и човечеството в цялост.

Трябва да споделим, че атмосферата унася още на влизане. Долавя се аромат на масла, звучи успокояваща музика, а в ръцете ни се озовава чаша алкална вода (от тяхната пречиствателна система – Канген). Ще ги цитираме – удоволствието от дадена процедура не се изчерпва само с нейното извършване, а са важни дори най-малките детайли при обгрижване на клиента. Звучи толкова добре, колкото изглежда!

Домакините ни съчетават високотехнологични и холистични методи като: флотация, психотерапия, инхалации с цел възстановяване на дихателните пътища в стая с морски климат, както и масажи за психически и физически релакс.

Флотация в Рая - Холистичен център „SeaHouse” - IMG 3784

Дълбоката почивка се постига посредством безтегловно плаване в хай-тек английска флотационна капсула.

Няма болка и дискомфорт в тялото. Случва се занижаване на потока от информация от околната среда. Без звук, който да разсейва, без светлина и чувство за допир. Само сладка тишина. По техни думи, тишината е точно толкова необходима за нашия мозък, колкото и звуците. Безспорно – всеки от нас иска да заглуши ежедневието.

Възстановяването на дихателните пътища се извършва в първата за България морска стая, наситена с мъгла от изпарения на сол от Мъртво море и чист йонизиран кислород, които чистят белите дробове и засилват имунната система.

Какво е флотация?

Много просто, но и не съвсем – създава се среда, в която хората естествено изплуват на повърхността – подобно на плуване в Мъртво море. Как се случва това? Над 500 килограма Епсом соли (магнезиев сулфат) се добавят към 1000 литра пречистена вода във флотационна капсула на сертифициран английски производител (I-Sopod). Когато ни отнемат светлината и шума, мозъкът съвсем естествено достига до спокойно психическо състояние, движейки се от бета към алфа и тета мозъчни модели. Това е точката, достигната след дълбока медитация или пълноценен сън.

Флотацията е създадена през 1954 г. от невропсихолога Джон Лили като метод за сензорна депривация, за борба със стрес, депресивни състояния и мускулни болки. Подходяща е за всеки човек, живеещ и работещ в динамична среда, за спортисти, за бременни жени и целокупно за хора над 9-годишна възраст. Терапията чрез флотация е средство за справяне с преумората, бърнаута и недоспиването.

Съществени причини да опитате флотационна капсула

 • Намалява стреса, напрежението, чувството на безпокойство.
 • Повишава нивата на допамин и ендорфин в тялото.
 • Снижава симптомите на депресия, ADD, ADHD.
 • Подобрява когнитивните функции на мозъка.
 • Помага при хронични мигрени, инсомния и фибромиалгия.
 • Подпомага възстановяването на мускулите и намалява риска от спортни травми.
 • Понижава кръвното налягане и сърдечния ритъм.
 • Предоставя начин да погледнете истински в себе си. Да разгледате съзнанието си. Да чуете собственото си сърце, също и дишане – да се свържете с тялото си и специфичните му нужди.
 • Чудесен метод за turn off от ежедневието.
 • Укрепва имунитета и дава тласък на креативността.
 • Помага за по-бързо справяне с часовата разлика след пътуване.
 • Облекчава напрежението при бременни жени (ако сте в трето тримесечие, консултирайте се предварително със своя лекар).
 • Намалява цялостното налягане в тялото, тъй като ограничава въздействието на гравитацията.
 • Флотацията може да бъде и форма на медитация. След 30-45 минути мозъкът ви започва да генерира тета вълни, което обичайно се случва по време на сън или дълбока почивка.
 • Може просто да поспите (1 час флотация се равнява на 4-5 часа сън).

Повече за терапията във флотация, научете тук.

Да се отправим към морската стая

Да си го кажем – копнеем целогодишно за морето. Било то с цел да си починем, интензивно да подсилим имунитета си или да се подготовим за зимните месеци, офертите биват щателно проучени. Имаме новина, холистичен център „Морска къща“ сбъдна мечтата на всеки софиянец (и не само) – пренесе морето в София. Водата е лечител, а по-здравите деца имат по-щастливи родители! Бързите технологии позволиха да усетим морски климат, независимо от сезона, под егидата на холистичен център “Морска къща” и технологията “Sea Climate”, чрез която в рамките на 20 минути престой в стаята се вдишват 5 милиона отрицателни йони (справка – за тези минути, прекарани до морето, вдишваме само 5000). В организма постъпват концентрирано множество микроелементи, засилва се чувството за свежест и лекота, дихателните пътища се пречистват, а тези, които страдат от бронхит, ларингит, фарингит, синузит, мигрена и/или алергии, веднага усещат облекчение.

Морската стая солна стая ли е? Категорично не!

Нека обясним практически – в морската стая се използват две различни апаратури, които работят едновременно. В тази технологична особеност се крие основната разлика със солната терапия. Двете немски машини, отговорни за морската терапия, се използват от белодробни клиники в по-големите градове в Германия, както и в редица офиси. Едната от тях образува мъгла от сол от Мъртво море с концентрация 5%, посредством ултразвук в помещението, и по този начин въздухът се насища със следните микроелементи: вода, солен разтвор, магнезий, натрий, калиев хлорид, натриев фероцианид, хром. Втората пък преобразува въздуха в помещението в отрицателно зареден чист кислород.

Как действа технологията на морската стая?

 • Чистата сол от Мъртво море пречиства дихателните пътища, подобрява състоянието на кожата, има противовъзпалителен и прочистващ от гъстия секрет ефект;
 • Концентрираният кислород влияе ползотворно върху физическата и психическата активност, стимулира силата на съсредоточаване, благоприятства мозъчната дейност и укрепва имунната система;
 • Отрицателната йонизация пречиства вдишания въздух и повишава капацитета на усвояване на кислорода, както и засилва метаболизма.

За да е пълно щастие, в „Морска къща“ правят и психотерапевтични сесии – за тях цялостното здраве е по формулата отвътре-навън, а каква по-приятна работа със себе си от този душевния уют на утробата.

Флотация в Рая - Холистичен център „SeaHouse” - morska kashta

Ако желаете посещение на това чудодейно място, заповядайте на адрес: Гр. София, ж.к. Борово, ул. „Солун“ №55

Коментари

 1. Заповядайте, Опитайте, Предизвикайте се, на Мястото, точното място е Морска къща, София, кв.Борово! Съчетанието море, планина, природата в едно, на едно място, близо до нас в квартала, едно прекрасно за отдих кътче, релакс в Морска къща е изумително и вълнуващо преживяване, в което съм влюбена, както и в нашата природа на България!Мястото, което наистина отпочивате, пълен релакс на сетивата, релакс от друго Измерение, точното мястото, което зарежда, и казваме Благодаря на тялото и ума, за да сме ефективни, пълноценни за хубавите неща от Живота с важните за нас хора, да сме щастливи и да се забавляваме!
  Благодаря ти Морска къща, Благодаря ти Николета!
  Успех!

Твоят коментар

Моля, въведи коментар!
Моля, въведи името си тук

Подобни статии

Advertismentзапази онлайн час

Последвайте ни

197 Последователи
Последвай

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАЙ-КРАСИВОТО ДИРЕКТНО В ПОЩАТА ТИ!