Филми за забележителни музиканти ще гледаме на Киномания тази година

3 уникални филма за едни от най-забележителните музиканти на всички времена ще можем да видим на 36-то издание на Киномания, което стартира днес на 17 ноември и ще продължи до 4 декември 2022 година.

Moonage Daydream е един феноменален документален филм за още по-феноменалния Дейвид Боуи. Лентата разкрива животa на легендата чрез неговите собствени думи от интeрвюта и използва редки архивни кадри, които феновете на Боуи със сигурност ще оценят. Филмът беше представен на фестивала в Кан и бързо се превърна в eдин от най-завладяващите и обсъждани ленти.

киномания дейвид боуи

Също толкова завладяващ е и филмът за великия Ленард Коен – Алилуя: Ленард Коен, едно пътуване, една песен. Лентата отдава заслуженото внимание на неговата прословута Алилуя, която е една и от песните, с най-много кавъри и трансформации в съвременната поп музика. Любопитен факт е, че самият Коен одобрява приживе този филм и сам предоставя непоказвани до този момент кадри.

киномания - ленард коен

Третото предложение, което ще зарадва меломаните на Киномания тази година е филмът Сезария Евора, разказващ за живота на босоногата дива от Кабо Верде. Лентата представя живота на легендарната певица с нейните възходи и падения.

киномания сезария

Киномания ще се провежда в НДК (зала 1 и кино „Люмиер“), както и в кината: „Дом на киното“, кино „Одеон“, „Евро Синема“, „кино G8“, зала „Славейков“ и кино „Влайкова“. Освен това прожекции ще има също и в „Лъки Синиема“ в Пловдив, както и във ФКЦ във Варна.

Откриването на тазгодишния фестивал за филмово изкуство ще бъде днес в 19:00 ч. в зала 1 на НДК с прожекцията на филма „Майка“ на сценариста и режисьор Зорница София.

Повече информация за датите и конкретните часове на всички прожекции може да видите на сайта: www.kinomania.bg

Снимки: Киномания

Диляна Дичева
Диляна Дичева
Момиче с много способности. Писането и модата са нейна страст и слабост, на които тя е отдадена на максимум.

Коментари

Твоят коментар

Моля, въведи коментар!
Моля, въведи името си тук

Подобни статии

Advertismentзапази онлайн час

Последвайте ни

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАЙ-КРАСИВОТО ДИРЕКТНО В ПОЩАТА ТИ!