Д-р Панче Димитриев между ортопедията и модата

Д-р Панче Димитриев с еднаква лекота може да оперира най-сложната фрактура и в същото време да ви даде ценен стайлинг съвет. Превърнал се в модна икона в България и печелил неколкократно титлата “Трендсетът на година”, той е един от най-добре облечените мъже в страната. Работи като хирург-ортопед и травматолог в Пловдив, а през останалото време е модел, инфлуенсър и обича пътешествията.

Срещаме д-р Димитриев за един непринуден разговор за живота между ортопедията и модата:

Вие сте известна личност, имате много последователи в социалните мрежи, много от тях знаят с какво се занимавате. Но разкажете ми как решихте да станете лекар и то да практикувате в България?

Аз съм хирург-ортопед и травматолог. Още докато бях в гимназията имах влечение към хирургията, а след това дойдох да уча медицина в България. Следването тук е на високо ниво с много добра практика, а това дава една стабилна основа за успешна кариера. Радвам се, че останах да практикувам в България след като завърших своята докторантура и специализация.

панче димитриев
панче димитриев

Кое е най-трудното нещо във вашата професия?

Смятам, че травматологията и ортопедията са един вид творчество, което комбинира науката и практическите умения. Травматологията дава възможност да преценим очакваните резултати от усърдната работа.

А кое е нещото в професията ви, което ви мотивира и ви кара да се чувствате страхотно?

„Хирургия“ преведено от латински означава „точна ръка“. Най-много харесвам творческия подход и свободата да постигнеш непостижимото. Всички сме чували максимата, че лекарската професия е призвание от Бог. Аз ще добавя, че е лично усещане и практическо приложение на знания и добродетели. Това допълва Джон Рей, който казва, че „добрият хирург трябва да има очи на орел, сърце на лъв и ръце на жена.“

Д-р Димитриев, вие сте лекар хирург-ортопед и в същото време впечатлявате със завиден моден стил. Как съчетавате тази трудна професия с това да сте трендсетър и модна икона?

Стилът е състояние на духа. Той е заложен в нас, но понякога трябва да имаме желание да се научим на „красотата“ пътувайки, следвайки социални медии за мода, пътувания, интериор… В Инстаграм предпочитам да избухвам с имидж high fashion.  Да, може би имиджа, който изграждам в социалните мрежи е някаква компенсация за тежката професия. Колкото по-отговорни са клиничните случаи, толкова по-екстравагантен е аутфитът.

панче димитриев
панче димитриев

Четири пъти сте печелил титлата „Трендсетър на годината“, носител сте на награда „Модна икона на годината“, както и сте грабвал приза „Моден инфлуенсър на годината“. Вие сте един от най-добре облечените мъже в България. Какво е чувството и как успявате винаги да сте в крак с модните тенденции?

Многократната награда „Трендсетър на годината“, както и другите отличия ме карат да се чувствам щастлив. Защото виждам, че хората харесват това, което показвам и одобряват начина, по който влияя в социалните мрежи. Искам да покажа, че и ние на Балканите можем да бъдем стилни. Винаги следвам вътрешното усещане да бъда различен и да „нарушавам“ модните правила, както правят модните гурута Alessandro Michele за Gucci и Demna Gvasalia за Balenciaga.

панче
панче димитриев

Какво ще е актуално да носим през пролетта и лятото на 2023?

Модните диктатори ни дават огромна свобода да носим oversized дрехи, „space prodigy“, очила или камъни, залепени върху костюми… Бъдете разкрепостени и се наслаждавайте на дрехите? Модата е да ви носи положителни емоции.

Знаем за вас, че колекционирате кимона. Бихте ли ни разказал откъде дойде тази идея и защо точно кимона?

Когато имам пътувания винаги съм готов с изработени по мярка сетове, не само кимона. Не се притеснявам да експериментирам с различни типове платове, които са намерени от различни места по света.

Кимоното ли е любимата ви дреха в гардероба?

Аксесоарите са любимата част от моя гардероб. С тях показваме личното си отношение към света и нашия усет към изкуството. Винаги имам смелостта да комбинирам нови със стари неща, по-модерни с винтидж парчета, без притеснение.

панче
панче

Да поговорим малко за пътешествия. Вие обичате да пътувате. Кое е най-любимото ви място на което сте бил?

Париж като най-лиричното и сензитивно място в Европа. Миконос като усещане за свобода и непринуден лукс. Остров Капри с усещането за романтика и ароматът на парфюм. 

панче димитриев
панче димитриев

А кое е следващото място, което планирате да посетите?

Надявам се да организирам пътешествие до Африка.

Бихте ли дал един моден съвет на нашите читатели?

Модата става все по-флуидна. В този ред на думи, интерпретирайте кодовете на дизайнерите като възможност дрехите и аксесоарите да могат да бъдат носени от всички, които се припознават в тях, независимо от пол, възраст, професия.

Диляна Дичева
Диляна Дичева
Момиче с много способности. Писането и модата са нейна страст и слабост, на които тя е отдадена на максимум.

Коментари

Твоят коментар

Моля, въведи коментар!
Моля, въведи името си тук

Подобни статии

Advertismentзапази онлайн час

Последвайте ни

197 Последователи
Последвай

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАЙ-КРАСИВОТО ДИРЕКТНО В ПОЩАТА ТИ!