Алесандро Микеле се оттегли от поста на творчески директор на Gucci

Алесандро Микеле вече не е част от модна къща Gucci, а с него се слага и край на една ера. Той прекара общо 20 години в Gucci, 7 от които беше на позицията творчески директор. 

При него стилът на марката доста се промени и придоби различни черти. Голяма част от дрехите и аксесоарите на бранда станаха толкова популярни именно заради неговия неоспорим творчески дух, ентусиазъм и страст.

В прощалното си обръщение Микеле казва: „Има моменти, в които пътищата се разделят, заради различните перспективи, които всеки от нас може да има. Днес за мен завършва едно изключително пътешествие, продължило над 20 години, в една компания, на която посветих неуморно цялата си любов и творческа страст. През този дълъг период „Гучи“ беше моят дом, фамилията, която ме осинови. На това разширено семейство, на всеки отделен човек, който го подкрепи и поддържа, отдавам моята най-искрена благодарност, моята голяма и прочувствена прегръдка”. 

Ние обичаме Gucci, но определено с Микеле се слага край на една ера. Сигурни сме обаче, че го чакат нови пътешествия, перспективи и творчески изяви. Нищо чудно скоро да лансира и своя собствена марка облекла.

Диляна Дичева
Диляна Дичева
Момиче с много способности. Писането и модата са нейна страст и слабост, на които тя е отдадена на максимум.

Коментари

Твоят коментар

Моля, въведи коментар!
Моля, въведи името си тук

Подобни статии

Advertismentзапази онлайн час

Последвайте ни

197 Последователи
Последвай

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАЙ-КРАСИВОТО ДИРЕКТНО В ПОЩАТА ТИ!