AHA и BHA киселини – с кои съставки не трябва да се комбинират? Продължението

Част 2

Продължаваме изследването на AHA и BHA киселините. Както вече разбрахте от предишната ни статията, те са отлично средство за третиране на белези от акне и пигментни петна, както и дават добри резултати за справяне с фините линии.

Специфичното за AHA и BHA киселините е, че има козметични продукти, с които НЕ е добре да бъдат комбинирани в една рутина. Нека видим и кои са те:

AHA/ BHA киселина с Ретинол:

Сами по себе си тези две съставки са перфекти за сияния външен вид на лицето – борят се с признаците на стареене, намаляват видимостта на фините линии, подпомагат обновяването на клетките и водят до по-здрав и свеж вид на кожата на лицето. Комбинацията им в една бюти рутина може да доведе до прекалено изсушаване на кожата, раздразнение, зачервяване, алергични реакции и др. проблеми. Ако искате да не се лишавате нито от киселините, нито от ретинола, ви съветваме да използвате киселини 2-3 пъти в седмицата, а в дните, които не използвате киселини, може да заложите на ретинол (и то само във вечерната си рутина).

AHA и BHA киселини - с кои съставки не трябва да се комбинират? Продължението - pexels karolina grabowska 7321503

AHA/ BHA киселина с Бензоил пероксид

Бензоил пероксид е съставка, която се използва при лечение на акне. Той има избелващи, излющващи и антисептични и анибактериални свойства. той намалява производството на себум и формирането на пъпки и комедони и спомага за предотвратяване на възпалителните процеси. Комбинацията на AHA/ BHA киселина с Бензоил пероксид НЕ е желателна, тъй като това може да доведе до зачервявания, раздразнения и свръхчувствителност на кожата.

AHA/ BHA киселина с Витамин C

Витамин C е супер съставка за glow ефект на вашата кожа – насища я с витамини, прави тена по-сияен и равен, има избелващ ефект и се бори с хиперпигментацията. AHA/ BHA киселината и Витамин C имат различно pH и зависят от pH за да бъдат активни. За да получите максимални ползи и от двете съставки не ги използвайте по едно и също време. Заложете на Витамин C за сутрешната си рутина, а вечер може да използвате AHA/ BHA киселина.

Предлагаме ви и няколко добри продукта с AHA и BHA киселини, които може да включите във вашата рутина:

AHA и BHA киселини - с кои съставки не трябва да се комбинират? Продължението -
AHA и BHA киселини - с кои съставки не трябва да се комбинират? Продължението - murad
AHA и BHA киселини - с кои съставки не трябва да се комбинират? Продължението - paula
AHA и BHA киселини - с кои съставки не трябва да се комбинират? Продължението - medik8

С кои съставки може да използваме AHA/ BHA киселините?

Като изключим съставките от горния списък, можете съвсем спокойно да използвате киселините с пептиди, серамиди, Витамин Е, дори и с хиалуронова киселина. Въпреки наименованието си, тя не спада към киселините в типичното им значение, а нейната роля е да привлича водата и влагата в кожата и по-този начин да я прави по-еластична, здрава и сияйна.

Ето и една таблица, която може да си запазите и да се връщате към нея, когато не сте сигурни дали комбинирате съставките по правилния начин:

AHA и BHA киселини - с кои съставки не трябва да се комбинират? Продължението - tablica
Диляна Дичева
Диляна Дичева
Момиче с много способности. Писането и модата са нейна страст и слабост, на които тя е отдадена на максимум.

Коментари

Твоят коментар

Моля, въведи коментар!
Моля, въведи името си тук

Подобни статии

Advertismentзапази онлайн час

Последвайте ни

197 Последователи
Последвай

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАЙ-КРАСИВОТО ДИРЕКТНО В ПОЩАТА ТИ!