7-те най-добри филма на Том Ханкс за всички времена

Трудно можем да оценим по подходящ начин Том Ханкс, но със сигурност знаем, че 66-годишният актьор е един от най-забавните и емблематични холивудски актьори. Точно и поради тази причина се захващаме с обобщение на 7-те му най-емблематични и гледани филмови роли. Ако някое от тях все още е в списъка ви за гледане, извадете пуканките и удобното одеяло, защото Ханкс гарантирано ще успокои всичко, което ви мъчи.

1. Форест Гъмп във “Форест Гъмп”, 1994 г.

Тази роля на Том Ханкс определено е една от емблематичните му такива, която го прави известен и изважда най-добрите му актьорски умения на показ. Ако сте пропуснали този филм, задължително наваксайте, защото той си остава една от класиките в киното.

2. Уди в „Играта на играчките“, 1995 г.

Очевидно Ханкс не се появява от плът и кръв в този филм, но фактът, че той озвучи изключително симпатичната кукла-каубой Уди, трябва да обясни поне 80% от продължаващата мания по „Играта на играчките“ на стотици хора по света.

3. Карл Ханрати в “Хвани ме, ако можеш”, 2002 г.

Трудно е да се противопоставим на Том Ханкс във всеки филм, дори в този, в който той играе агент на ФБР, непрекъснато надхитрян от мошеника Франк Абигнейл (Леонардо ди Каприо) – някак си го обичаш. Какъв мъжкар!

4. Виктор Наворски в “Терминала”, 2004 г.

Друга забележителна роля на Том Ханкс е в емблематичния филм Терминала от 2004 година, където играе Виктор Наворски – източноевропейски турист неочаквано блокиран на летище JFK. Филмът разказва за неговите премеждия на летището и начина му да оцелее, а Ханкс дори проговаря на български, което е още една причина да харесваме този филм много.

5. Робърт Лангдън в “Шифърът на Леонардо”, 2006 г.

Ако си падате по мистерии, трилъри и загадки и все още не сте гледали този филм, то определено това скоро трябва да се поправи. Филмът разказва за конспирациите на католическата църква и опитите им да скрият истината за Исус. Играта на Том Ханкс и тук е повече от забележителна.

6. Капитан Джон Х. Милър в “Спасяването на редник Райън”, 1998 г.

Тази продукция на Спилбърг е толкова добра, а Ханкс е толкова завладяващ в този филм за армейски отряд, който търси изгубен парашутист по време на битката за Нормандия през Втората световна война, че представите ви за военни епични драми напълно ще се променят.

7. Джими Дуган в “Тяхната собствена лига”, 1992 г.

Това може би е една от най-добрата роли на Том Ханкс. Честно казано да гледаш Ханкс като раздразнителен, някога велик треньор, който крещи „Няма плач в бейзбола!“ е не само велико, но и забавно. А филмът определено си заслужава не само заради перфектната актьорска игра.

Диляна Дичева
Диляна Дичева
Момиче с много способности. Писането и модата са нейна страст и слабост, на които тя е отдадена на максимум.

Коментари

Твоят коментар

Моля, въведи коментар!
Моля, въведи името си тук

Подобни статии

Advertismentзапази онлайн час

Последвайте ни

197 Последователи
Последвай

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАЙ-КРАСИВОТО ДИРЕКТНО В ПОЩАТА ТИ!