4 неща на Gucci, които станаха толкова популярни заради Алесандро Микеле

Днес, на 25 ноември, италианският моден дизайнер Алесандро Микеле празнува своя 50-ти рожден ден. Преди 2 дни от негов пост в Инстаграм стана ясно, че той се оттегля от поста на творчески директор на модна къща Gucci. Ние бихме добавили, че с неговото оттегляне приключи и цяла една ера на Фамилия Гучи. Въпреки това обаче благодарение именно на неговата страст и отношение към модата, днес се открояват няколко емблематични продукта на марката, които станаха толкова популярни именно заради Алесандро Микеле. Благодарим ти, Микеле, за твоя уникален принос към модата!

Чанта Gucci Bamboo 1947

Чантата Gucci Bamboo 1947, чийто оригинален дизайн е с бамбукова дръжка е един артикул, който италианската модна къща Gucci представя малко след Втората световна война – през 1947 г.  През 90-те години на миналия век тя става любим аксесоар на принцеса Даяна, а в колекцията есен/зима 2021/2022 Алесандро Микеле я показва с актуализиран дизайн и нарича новата чанта Gucci Diana. Любов и интуитивно усещане за история, обвити в пакет от емоции и нереалистични светове – това са само част от посланията, които творецът цели да предаде чрез своите произведения. И двете чанти – Gucci Bamboo 1947 и Gucci Diana са проектирани от Алесандро Микеле.

Чанта Jackie 61

Създадена за първи път през 1961 г., чантата е преработена през следващите десетилетия. Алесандро Микеле за първи път представи своята нова версия на дамската чанта Jackie 1961 за мъжкото модно ревю есен-зима 2020. Преоразмерена в мини, малки и средни версии, носени както от мъже, така и от жени в различни визии: кройки, гръндж и дрехи със смалени пропорции, разпознаваемата чанта на Къщата придоби изцяло нов характер. Творческият директор вдъхна на Jackie 1961 нова актуалност за съвременника.

Маратонките Gucci Tennis 1977

Още един аксесоар дело на Алесандро Микеле, който се превърна в истински хит – маратонките Gucci Tennis 1977 са игриво възприемане на тенденциите. Новите маратонки с ниска горна част от Alessandro Michele са вдъхновени от оригинален ретро тенис дизайн от архивите, а на някои от моделите се забелязват и разнообразни анимационни герои.

Колан с двойно G

Една истинска класика, коланът с двойно G устоя на времето и всякакви модни капризи и може би е един от най-продаваните и разпознаваеми аксесoаори на Фамилия Gucci.

Диляна Дичева
Диляна Дичева
Момиче с много способности. Писането и модата са нейна страст и слабост, на които тя е отдадена на максимум.

Коментари

Твоят коментар

Моля, въведи коментар!
Моля, въведи името си тук

Подобни статии

Advertismentзапази онлайн час

Последвайте ни

202 Последователи
Последвай

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАЙ-КРАСИВОТО ДИРЕКТНО В ПОЩАТА ТИ!